Δοκιμάζοντας τη Nikon FE με ασπρόμαυρο φιλμ.

Commuting...#2, Τελικά, ακόμα και στα 1/15 του δευτερολέπτου η ήσυχη FE τα καταφέρνει μια χαρά. Κρατώντας τη στο χέρι τ' αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό

Commuting…#2, Τελικά, ακόμα και στα 1/15 του δευτερολέπτου η ήσυχη FE τα καταφέρνει μια χαρά. Κρατώντας τη στο χέρι τ’ αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό

Όταν κανείς αγοράζει μια ακόμη μεταχειρισμένη φωτογραφική μηχανή, το πρώτο άγχος του είναι το αν δουλεύει σωστά ή αν τα χρήματα που έδωσε πήγαν στράφι. Φόρτωσα λοιπόν 36 καρέ από το IlfordP4 Surveillancefilm, ρύθμισα τη Nikonστα ASA 250 και βγήκα έξω.

Τ’ αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικά. Η φωτογραφική μηχανή δούλεψε τέλεια, κι ο Nikkor 35mm 2.8 AIαπέδωσε ακριβώς όπως περιγράφεται στο διαδίκτυο, τρομερή οξύτητα, σχεδόν μηδενική παραμόρφωση και πολύ ικανοποιητικό κοντράστ. Τελικά άξιζε το κόπο και  τα λιγοστά χρήματα ο φακός και η μηχανή.

The models... Το Κυριακάτικο πρωϊνό ήταν μουντό. Παρ' όλα αυτά, ο Νikkor και λίγο over-development, κατάφεραν ν' αυξήσουν το κοντραστ ικανοποιητικά.

The models… Το Κυριακάτικο πρωϊνό ήταν μουντό. Παρ’ όλα αυτά, ο Νikkor και λίγο over-development, κατάφεραν ν’ αυξήσουν το κοντραστ ικανοποιητικά.

Curly Looks... O Nikkor 35mm 2.8 είναι απλά καταπληκτικός. Προσέξτε την ελάχιστη βαρελοειδή παραμόρφωση του πεδίου.

Curly Looks… O Nikkor 35mm 2.8 είναι απλά καταπληκτικός. Προσέξτε την ελάχιστη βαρελοειδή παραμόρφωση του πεδίου.

Ο μονόφθαλμος... Παρ' ότι δύσκολα θα κάνει κανείς λάθη με τη FE, εδώ ξέχασα την έκθεση αγωνιώντας να μη μου φύγουν τα γατιά. Τυχαία η έκθεση ήταν σωστή!

Ο μονόφθαλμος… Παρ’ ότι δύσκολα θα κάνει κανείς λάθη με τη FE, εδώ ξέχασα την έκθεση αγωνιώντας να μη μου φύγουν τα γατιά. Τυχαία η έκθεση ήταν σωστή!

Commuting... #3. Παρ' ότι στενός ο χώρος και με πολλές κάθετες και οριζόντιες γραμμές, η παραμόρφωση πεδίου του Nikkor 35mm είναι ανεπαίσθητη!

Commuting… #3. Παρ’ ότι στενός ο χώρος και με πολλές κάθετες και οριζόντιες γραμμές, η παραμόρφωση πεδίου του Nikkor 35mm είναι ανεπαίσθητη!

 

Το φιλμάκι τραβήχτηκε σαν ASA 250. Έχει λήξει από το 2008 και σα 400άρι έχει χάσει πολύ γρήγορα αρκετά από την ονομαστική του ευαισθησία. Στα 400 τ’ αρνητικό βγαίνει τόσο λεπτό που χρειάζεται αρκετό postprocessingγια να πετύχει κανείς κάτι καλό.

Εμφανίστηκε με RodinalR09, στους 19 βαθμούς Κελσίου, για 12.5 λεπτά. Η ανάδευση ήταν αυτή της Agfa. Σύντομα θα σας μιλήσω γι’ αυτή και τα πλεονεκτήματά της.

Advertisements

2 thoughts on “Δοκιμάζοντας τη Nikon FE με ασπρόμαυρο φιλμ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: