Λύσεις προβλημάτων: Φωτογραφικές Μηχανές με Χαλασμένο ή Δίχως χρονοδιακόπτη

Χρονοδιακόπτης Walz

Χρονοδιακόπτης Walz

Δεν είναι σπάνιο το ν’ αγοράσει κανείς μια παλιά φωτογραφική μηχανή δίχως χρονοδιακόπτη, ή ν’ ανακαλύψει πως είναι χαλασμένος, ή απλά μετά από κανα-δυό χρήσεις να παραδώσει πνεύμα. Δεν είναι απαραίτητο ν’ απελπιστεί κανείς σ’ αυτή τη περίπτωση. Τη λύση έρχονται να τη δώσουν οι μηχανικοί χρονοδιακόπτη που βιδώνονται πάνω στο κουμπί του κλείστρου μες την υποδοχή του ντεκλασερ.

Οι χρονοδιακόπτες είναι μικρές συσκευές με ωρολογιακό μηχανισμό και προσδίδουν μια σειρά από δυνατότητες στις παλιές φωτογραφικές μηχανές. Μπορείτε χρησιμοποιώντας τους να βγάλετε μια φωτογραφία χωρίς να πιέσετε εσείς το κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου, μερικοί σας επιτρέπουν να κρατήσετε το κλείστρο ανοιχτό για μερικά δευτερόλεπτα (συνήθως από 1 μέχρι 20) και διάφορα άλλα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του χρονοδιακόπτη και της φωτογραφικής μηχανής που θα χρησιμοποιήσετε. Δουλέυουν ακριβώς όπως το ντεκλασέρ, το βιδώνετε πάνω στο διακόπτη του κλείστρου, γυρίζετε το χρονόμετρο στην επιθυμιτή τιμή, πατάτε το κουμπάκι και όταν έρθει η ώρα… κλικ!

Μη στραβοκοιτάτε λοιπόν αυτή τη φωτογραφική μηχανή με το χαλασμένο χρονοδιακόπτη. Ένας σαν κι αυτόν λύνει το πρόβλημα.

Οι τιμές τους είναι ποικίλες. Ο συγκεκριμένος Walz για παράδειγμα μπορεί να βρεθεί με τιμές από 5€ σ’ ένα παζάρι μέχρι το εξωφρενικά παράλογο ποσό των 100€ στις δημοπρασίες του ebay. Υπομονή λοιπόν και προσοχή να δουλεύει φυσικά όταν αποφασίσετε ν’ αποκτήσετε έναν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: